Pagina's

zondag 25 april 2010

Walking on Sunshine? Rokjesdag!

Hi,

Martin Bril, de grote held van mijn vorige grote liefde, is net als hij niet meer bij ons. Beide waren ze verzot op die kleine observaties van die dingen die, als we niet opletten, de meesten van ons ontgaan! En beide waren ze dol op vrouwen! Vrouwen met uitstraling, vrouwen die het leven grijpen, die kansen benutten, die goed voor zichzelf zorgen, omdat als je niet gelukkig bent met jezelf, je er ook niet echt voor anderen kunt zijn! Elke week wel een keer verliefd op een blik, een lach, een indruk.

De vele obervaties van Martin Bril leidden tot het fenomeen Rokjesdag, dat onvoorspelbare moment in het voorjaar waarop we ineens rokjes kunnen gaan dragen met blote benen! De dag dat de lente echt begint!

Het leek wel of Rokjesdag dit jaar maar niet wilde komen. Het bleef maar koud! Wel zon maar teveel koude wind, met de sjaal om op een kil terras. Dus moet je soms iets afdwingen. Dat heeft Lisa Portengen gedaan. Zij heeft een grote groep vrouwen gemobiliseerd en afgelopen donderdag was het zover, in Amsterdam werd Rokjesdag uitbundig gevierd. Korte rokken, vrolijke muziek, nog koude benen maar ontzettend veel plezier, het spatte er vanaf!

Dat is de manier, volgens mij, om te laten zien dat iemand niet onopgemerkt is gebleven.

Helaas ik kon er niet bij zijn. Groningen is dan toch erg ver weg maar mijn gedachten waren daar. Mooie herinneringen moet je koesteren. Laten we er een bijzondere traditie van maken. En hopelijk is het volgend jaar al echt twintig graden...................

Bedankt ladies!

Jellie

ps, hier vinden jullie een link met foto's! Enjoy!
http://www.flickr.com/photos/dafphoto/sets/72157623909328308/show/

Geen opmerkingen: